Галин Цоков обсъди необходимостта от преминаване към матури на електронни

...
 Галин Цоков обсъди необходимостта от преминаване към матури на електронни
Коментари Харесай

Галин Цоков обсъди необходимостта от преминаване към матури на електронни устройства

 Галин Цоков разиска нуждата от прекосяване към матури на електронни устройства и цифровизирани изпитни процеси в изявление за bTV. Той уточни, че това към този момент се ползва за матурата по осведомителни технологии и е време нашата просветителна система да стартира да се приготвя за такава смяна.

Това би отстранило грешките, постоянно срещани при обичайните хартиени проби.

Въпреки това той призна, че ще е нужна необятна социална консултация с родители, защото това изисква в допълнение съоръжение на учебните заведения с електронни устройства и адаптиране на тестванията и основаване на електронна среда.

Цоков също по този начин засегна логистичните провокации, свързани с провеждането на матури в над 750 учебни заведения в страната, където времето е лимитирано за разпечатване на материали за стотици възпитаници. Той прикани шефовете да подходят деликатно към този развой. Министерството възнамерява повсеместен разбор на резултатите от матурите и външното оценяване, с цел да осведоми бъдещите решения.

Обвиненията в полов тормоз стопират грандиозния фокус на Дейвид Копърфилд да скрие Луната 26.05.24 21:43 Галин Цоков разиска нуждата от прекосяване към матури на електронни устройства 26.05.24 21:36 12 пасажери са ранени след мощна турбуленция на полет на Qatar Airways от Доха до Дъблин 26.05.24 21:22 Национален осигурителен институт: Пенсиите се употребяват като политически инструмент в предизборната акция 26.05.24 20:34 Урсула фон дер Лайен: Европейските жители би трябвало да се приготвят за евентуална война 26.05.24 19:51

По отношение на измененията в националните външни оценения, министърът изрази вяра за възстановяване на резултатите въз основа на увеличеното време за първия модул по български език и литература.

Той също по този начин акцентира преимуществата на разделянето на датите на изпитите за националното външно оценяване и за десетокласниците, което съгласно него ще понижи напрежението върху квесторите, които преди този момент трябваше да ръководят два изпита в един ден. Освен това учениците ще имат спомагателна седмица за подготовка за националното външно оценяване след седми клас.

Утрешната матура за четвъртокласниците ще стартира в 10:00 ч. и ще продължи 60 минути, като Цоков означи техния непрекъснат мощен резултат в интернационалните сравнителни проучвания.

И най-после, Цоков разиска въпроса за заплатите в системата на висшето обучение, като удостовери, че два транша към този момент са преведени към университетите и третият би трябвало да бъде изплатен до края на юни. Той увери, че средства ще бъдат обезпечени, защото това е ангажимент, стихотворец от всички парламентарно показани политически сили, дружно със синдикатите и служебния министър на финансите.

Източник: бТВ

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР